Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:32

Νέος ιεροκήρυκας στον πρώτο άμβωνα της χώρας… μετά βαΐων και κλάδων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον νέο διάκονο του άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, παρουσίασε σήμερα στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων στην οποία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο, επίσκοπο Θεσπιών Συμεών παρουσιάστηκε ο νέος ιεροκήρυκας ο οποίος δεν είναι άλλος από τον μέχρι σήμερα ιεροκήρυκα της μητροπόλεως Μεγάρων και ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουλουριώτη.

Κατά την παρουσίαση του νέου ιεροκήρυκα ο οποίος διαδέχεται τον σημερινό μητροπολίτη Μάνης, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη, φώτιση, υγεία ώστε ο καθαρός και θεολογικός του λόγος να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα προσωπικά μας προβλήματα ώστε να προχωρήσουμε στον δρόμο του Χριστού.

Η επιλογή του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κουλουριώτη προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους αφού αν και θεωρείται ένας από τους ικανότερους ιεροκήρυκες οι σχέσεις του με την Αρχιεπισκοπή τελευταία κλυδωνίστηκαν. Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος είναι ηγούμενος σε ένα μοναστήρι το οποίο τιτλοφορείται μεν «πατριαρχικό Σταυροπήγιο» κάτι το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μάλιστα στην αδελφότητα της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, ανήκει ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, διευθυντής του γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Η κρίση στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και κατ’ επέκταση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θεωρείται πως ανέκοψε την πορεία του νέου ιεροκήρυκα, τον οποίο όπως φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει να βλέπει πλέον διαφορετικά.

Η επιλογή του π. Χρυσοστόμου για τον πρώτο άμβωνα της χώρας, παρακολουθείται από το σύνολο των εκκλησιαστικών παραγόντων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ποικίλες ερμηνείες.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή πρώτη παρουσία του νέου ιεροκήρυκα φαίνεται πως κέρδισε τις εντυπώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ