Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 0:11

Νέος Αρχιγραμματέας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Tον Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Μπιάζη εκ Ζακύνθου, που υπηρετεί αποσπασμένος στην Αλεξάνδρεια και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρος Β΄ ο οποίος τον όρισε ως Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. Ο π. Δανιήλ διακρίνεται για το ταπεινό του φρόνημα, την εργατικότητά του και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν.

Επίσης το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προχώρησε και σε άλλες προαγωγές κληρικών. Την 18η Ιανουαρίου , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας, επί τη μνήμη των σοφών Διδασκάλων και προμάχων της Εκκλησίας του Χριστού Μεγάλων Αγίων Πατέρων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, οι οποίοι έχουν σφραγίσει κι οι δυο τους με το πέρασμά τους από τον Θρόνο της Αλεξάνδρειας την ιστορία και την ζωή της Εκκλησίας.

Παρόντες ήσαν ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και ο Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ενώ παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Προ της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας, ο Πατριάρχης κ.Θεόδωρος Β΄, προήγαγε και τέλεσε τις χειροθεσίες:
Α.Του Αρχιμαδρίτου κ. Δανιήλ Μπιάζη, αποσπασμένου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Β. Του Αρχιμανδρίτου κ. Φωτίου Χατζηαντωνίου, αποσπασμένου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, σε Προϊστάμενο και Πνευματικό της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με την τάξη της Λαύρας του Αγίου Σάββα των Ιεροσολύμων, στην ομώνυμη Μονή του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Ηγούμενος διατελεί πάντοτε ο εκάστοτε Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Γ. Του Διακόνου κ. Αθανασίου Πογιατζή, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας, σε Αρχιδιάκονο του Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας.

Τους απένειμε δε τα κατά την τάξη Πατριαρχικά διοριστήρια πιττάκια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ