Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:59

Νέας Ιωνίας: “Ο Θεός μας παιδαγωγεί μέσω του μαρτυρίου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον παιδαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα του μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας Γαβριήλ κατά την σημερινή Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ναό στη Νέα Σαφράμπολη.

“Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το αν υπάρχει Θεός και πως ενεργεί, να γνωρίζουμε ότι ο Θεός που πίστεψε και ομολόγησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος είναι ο ο Θεός της αγάπης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης”, ενώ συμπλήρωσε ότι “ο Θεός όταν βλέπει τα παιδιά του να απομακρύνονται από τον δρόμο του, τα παιδαγωγεί με τον τρόπο που γνωρίζει να παιδαγωγεί ο δάσκαλος τα μικρά παιδιά. Έτσι και ο Θεός ξέρει με ποιο τρόπο να μας πλησιάσει και να μας δείξει ότι ο δρόμος του μαρτυρίου δεν τελειώνει, αλλά έχει συνέχεια μέχρι τα τέλη των αιώνων”.

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ που προεξήρχε στη σημερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου, τόνισε πως “το μαρτύριο του αγίου Στεφάνου είναι αυτό που καταδεικνύει τον ρόλο του χριστιανού μέσα στην Εκκλησία. Ο δρόμος που άνοιξε ο Άγιος είναι στενός και γεμάτος αγκάθια, αλλά πλούσιος από την χάρη του Θεού. Τότε να αισθάνεσθε την παρουσία του Θεού δίπλα σας σε κάθε αγώνα και δοκιμασία”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “Μπορεί μέσα στην Εκκλησία να υπάρχει το μαρτύριο και αίμα που πότισε και εδραίωσε το δέντρο της Ορθοδοξίας, όμως υπάρχει η βεβαιότητα ότι σε αυτό τον δρόμο δεν είμαστε μόνοι, έχουμε συνοδοιπόρους τους αγίους μας και στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει ο Ιησούς Χριστός”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ