Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 7:39

Νέας Ιωνίας: “Η κοινωνία έχει γίνει εχθρική απέναντί μας….Κάθε εποχή όμως έχει και τους μάρτυρές της”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία.

Προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο κ. Γαβριήλ στο κήρυγμά του τόνισε ότι “ότι πρώτο μέλημα και στάση στη ζωή του Αγίου Ευσταθίου και της οικογενείας Του, ήταν ότι θα είναι μισούμενοι για το όνομα του Ιησού Χριστού. Τίθεται όμως το ερώτημα από εμάς “εφόσον για την πίστη που θα ακολουθήσω, θα είμαι για όλους μισούμενος, διωκόμενος και το μαύρο πρόβατο, για ποιό λόγο να ακολουθήσω την επιλογή μου και να ενταχθώ στο σώμα της Εκκλησίας του Χριστού;

Εφόσον η επιλογή μου θα με καταστήσει πρόσωπο όχι αποδεκτό μέσα στη κοινωνία, αλλά μισούμενο υπό πάντων, για ποιό λόγο να επιμείνω στην απόφασή μου; Την απάντηση μας την δίνουν η Καινή Διαθήκη και τα λόγια του Ευαγγελίου. “Και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου”. Η ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να ενταχθεί στην Εκκλησία του Χριστού προξενεί διωγμούς, κολαφισμούς και μάστιγες. Η γνώση όμως ότι Αυτός είναι ο Θεός της αγάπης και ότι η επιλογή αυτή θα μας καταστήσει πολίτες του Παραδείσου, είναι ακλόνητα επιχειρήματα για να συνεχίσουμε την πορεία και τον αγώνα μας ακόμα και αν το τέλος περιέχει μαρτύριο”.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας επεσήμανε ότι “Οι ζωές των Αγίων και των μαρτύρων αποτελούν το παράδειγμα εκείνο που θα μας ενισχύσει για την επιλογή μας. Η κοινωνία που έχει γίνει εχθρική απέναντί μας και πολλοί αδελφοί μας που πιστεύουν στον Χριστό, αναγκάζονται να ομολογήσουν με τρόπο που τους οδηγεί όχι μόνο στον ευτελισμό αλλά και στο να θυσιάσουν την ζωή τους. Κάθε εποχή όμως έχει και τους μάρτυρές της. Και η ιστορία της εκκλησίας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν πάμπολλα πρόσωπα που περιθωριοποιήθηκαν από τον περίγυρό τους, εκείνοι συνέχιζαν να πιστεύουν στον Ιησού Χριστό χωρίς φόβο. Το αίσθημα του φόβου δεν υπάρχει στους χριστιανούς παρά μόνο αν κλονιστεί η πίστη τους και η ελεύθερη επιλογή μας. Τότε μόνο ο φόβος μπορεί να μας αποξενώσει από την παρουσία του Θεού”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ