Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 0:39

Μόσχας: «Ο Άγιος Σέργιος έσπειρε άφθονα και οι σπόροι καρποφόρησαν στην καρδιά του ρωσικού λαού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κυρίλλος τέλεσε την Κυριακή την Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίας Τριάδας κοντά στον Σεργκιέφ Πόζαν, για να τιμήσει την μνήμη του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, του θαυματουργού.

Ο Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ, που θεωρείται ένας από τους πνευματικούς προστάτες της Ρωσίας, τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 25 Σεπτεμβρίου / 8 Οκτωβρίου.

Πολλοί επίσκοποι και ιερείς από ορθόδοξες Εκκλησίες συλλειτούργησαν με τον Πατριάρχη Κύριλλο στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο μοναστήρι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σεργίου .

Ο Πατριάρχης της Μόσχας απηύθυνε ομιλία στους πιστούς που έφτασαν κατά χιλιάδες και τόνισε “ο Άγιος βοήθησε γρήγορα να ακουστούν οι προσευχές μας και να απαντήσει στα αιτήματά μας”.

Ερμηνεύοντας το κείμενο του Αποστόλου της Ημέρας, όπου ο άγιος Παύλος επισημαίνει ότι ῾Ὁ σπείρων φειδομένως φειδομένως καί θερίσει, καί ὁ σπείρων ἐπ᾽ εὐλογίαις ἐπ᾽ εὐλογίαις καί θερίσει᾽(Β´ Κορ. 9, 6)., ο Πατριάρχης είπε ότι «ο Άγιος Σέργιος έσπειρε άφθονα σε αυτό το μοναστήρι, όπου δεν υπήρχαν πολλοί μοναχοί, ότι οι σπόροι καρποφόρησαν στο μυαλό και την καρδιά ολόκληρου του ρωσικού λαού».

“Επομένως, ο Άγιος έχει μεγάλη εξουσία, έχει την εξουσία να καθοδηγεί όχι μόνο τους απλούς ανθρώπους, όχι μόνο τους μοναχούς αλλά και τους ηγεμόνες, τους ηγέτες της ρωσικής χώρας”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας παρουσίασε τον Άγιο Σέργιο ως παράδειγμα για κάθε κληρικό, μοναχό ή έγγαμο.

Ο Πατριάρχης επέστησε τέλος την προσοχή στο γεγονός ότι όλοι γίνονται ακροατές του κηρύγματος της πίστης, δηλαδή από τη σπορά. “Όσο πιο μεγαλύτερη είναι η σπορά, όσο πιο άφθονη σοδειά θα αποφέρει, όσο περισσότεροι άνθρωποι ακούσουν το ευαγγέλιο, τόσο περισσότερο η ορθόδοξη πίστη θα ριζώσει  στις καρδιές του λαού μας”, δήλωσε ο Μακαριότατος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ