Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:31

Μπάτσκας Ειρηναίος: Η Εκκλησία της Βουλγαρίας δέχεται πιέσεις από την Κυβέρνηση για την “Μακεδονική Εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει και σίγουρα θα υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις, έκανε ο Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος στην σερβική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Βαλκανικό Περισκόπιο ο κ. Ειρηναίος ισχυρίσθηκε ότι η Βουλγαρική Εκκλησία δέχθηκε να εισέλθει στη διαδικασία αναγνώρισης της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σκοπίων, έπειτα από ισχυρές πιέσεις από την κυβέρνηση της Σόφιας αλλά και από τη διεθνή κοινότητα.

Στην τελευταία συνέντευξή του λέει ότι όλοι οι Βούλγαροι ηγέτες δεν συμφωνούν με την ιδέα της έναρξης συνομιλιών της βουλγαρικής εκκλησίας με την εκκλησία των Σκοπίων.

Ο κ. Ειρηναίος επίσης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης του εκκλησιαστικού ζητήματος της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, παρά μόνο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Μπάτσκας χαρακτηρίζει παιδική και ανόητη απόφαση την ιδέα της «Μακεδονικής» Εκκλησίας των Σκοπίων να ξεκινήσει συνομιλίες με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, αντί να περιμένει την επίλυση της διαμάχης της με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από τη άλλη πλευρά, τόνισε ότι ο Πατριάρχης Σόφιας Νεόφυτος, πριν από δύο ημέρες δήλωσε ότι υπήρξε συναίνεση για το ζήτημα του μέλλοντος της εκκλησίας των Σκοπίων. Η βουλγαρική κυβέρνηση συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, αλλά δεν υπήρξαν λεπτομέρειες εάν συζήτησαν για τις σχέσεις με τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Πηγή πληροφοριών: © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ