Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:50

Μολδαβίας Θεοφάνης: “Η Θ. Λειτουργία είναι και πρέπει να παραμείνει το κέντρο της ακαδημαϊκής ζωής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την ευκαιρία της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οι διδάσκοντες και μαθητές της Σχολής Ορθοδόξου Θεολογίας Dumitru Stăniloae στο Ιάσιο, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από τον Μητροπολίτη Μολδαβίας και Βουκοβίνης Θεοφάνη.

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των θεολογικών σχολών στη ζωή των χριστιανών.

“Σε μια θεολογική σχολή, στην οποία καλούμαστε να γίνουμε, σύμφωνα με τον λόγο του Χριστού στο Ευαγγέλιο, μελετητές της Βασιλείας των Ουρανών, ο μαθητής πρέπει να καταλάβει ότι η πηγή της κάθε θεολογίας είναι η εν Χριστώ ζωή, η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος, η κάθοδος της αγάπης του Θεού Πατέρα στον κόσμο”, εξήγησε ο Ιεράρχης.

“Το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού, προετοιμάζεται από αυτόν τον κόσμο, παρουσιάζεται πλήρως στην Θεία Λειτουργία, και χωρίς αυτήν είναι αδύνατο να συλλάβουμε τη χριστιανική ζωή και ειδικότερα τη ζωή ενός θεολογικού κατεστημένου”.

“Η Θεία Λειτουργία, που τελείται στην εκκλησία της Θεολογικής Σχολής, στις ενοριακές εκκλησίες και μοναστήρια, είναι και πρέπει να παραμείνει το κέντρο ολόκληρης της ακαδημαϊκής ζωής”, δήλωσε ο ιεράρχης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο διάκονος Ιουλιανός Κοζοκάρου χειροτονήθηκε ιερέας .

Στο τέλος της ακολουθίας, ο πρύτανης της Θεολογικής Σχολής Ιάσιο Βίκουβαν ευχαρίστησε τον ιεραρχία για την ευλογία και υπενθύμισε ότι είναι το δέκατο ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει με την ευλογία του Μητροπολίτη Θεοφάνη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ