Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:59

Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον Κορίνθου Σωκράτη τέλεσε ο Μητροπολίτης Διονύσιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου, επί τη εορτή των Αγίων Χριστοδούλου του εν Πάτμω και Σωκράτους. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και οι Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος Αιδεσ. π. Πέτρος Τζέκος και π. Νικόλαος Πολύζος.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκαν τα Ι. Μνημόσυνα υπέρ των ψυχών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου Παρασκευαΐδη και του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Σωκράτους Κολιάτσου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του, αναφερόμενος στο μυστήριο του θανάτου, τόνισε ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πνευματικά το βάθος του θανάτου. Ωστόσο, θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουν με καθαρό και φωτεινό νου και με προσευχή, προσμένοντας για τους αγαπημένους τους κεκοιμημένους την δίκαια κρίση του απροσωπολήπτου Κυρίου μας και την απέραντη φιλευσπλαχνία Του, ετοιμαζόμενοι όμως και αυτοί για την έξοδό τους από τον κόσμο αυτό.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε τόσο στην ζωή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου όσο και του προκατόχου του Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Σωκράτους.

Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριος να γίνει ίλεως για τις ψυχές των κεκοιμημένων να τους δεχθεί στους κόλπους Του, στους δε παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς να έχουν τέλη «Χριστιανὰ, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, και καλήν απολογίαν επί του φοβερού βήματος του Χριστού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ