Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:06

Μικρασιάτικα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη Σχολή “Εν Ωδαίς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξε την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρευρέθησαν και έψαλλαν χορωδίες, φορείς και μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος όμως φάνηκε στο άκουσμα των πρωτοχρονιάτικων καλλάντων απο τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, τα οποία και έψαλε τμήμα της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής της Σχολής “Εν ωδαίς”.

Συγκεκριμένα ακούστηκαν κάλαντα από την περιοχή της Καππαδοκία και παινέματα από την περιοχή Τσεσμέ Ερυθραίας της Μικράς Ασίας. Στη σύντομη προσφώνησή του ο κ.Γεώργιος Ντόβολος Διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης καθώς και της ανάδειξης στο σήμερα της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς που άφησαν ως καρπό του έργου τους οι τελευταίοι πρόσφυγες κάτοικοι του Βύρωνα αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ακόμη ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία ευχόμενος και προσωπικά υγεία και δύναμη για το Νέο Έτος.

Με τη σειρά του ο κ.Παυλόπουλος επεσήμανε τη καταλυτική σημασία του Βυζαντινού πολιτισμού στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης συνεχάρη τη Σχολή “Εν ωδαίς” για τη συμβολή της στη μεταλαμπάδευση αυτής της μουσική την οποία και χαρακτήρισε ως «εθνικό θησαυρό».

Τέλος ανταλλάχτηκαν ευχές και δώρα με αφορμή την ανατολή του Νέου Έτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ