Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:19

Μητρόπολη Διδυμοτείχου: “Τα μνημεία μας αδιακρίτως θρησκευτικού προσανατολισμού, είναι ανεκτίμητος πολιτιστικός θησαυρός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωϊνές ώρες της 22ας Μαρτίου ε.ε. στο Τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου εκδόθηκε το κάτωθι Δελτίο Τύπου·

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία είδε να παραδίδεται στις φλόγες τις μεταμεσονύκτιες ώρες ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της πόλης του Διδυμοτείχου, το αρχαιότερο Τέμενος των Βαλκανίων.

Με βαθειά θλίψη η χριστιανική μας κοινότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας και με τους οποίους συμβιώνουμε ειρηνικά και αρμονικά. Από τις πρώτες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού ήταν να επισκεφθεί το μνημείο και να επικοινωνήσει με τον Τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Οσμάν Χαμζά για να του εκφράσει τη συμπάθειά του.

Τα μνημεία μας, αδιακρίτως χρήσεως και θρησκευτικού προσανατολισμού, είναι ανεκτίμητος πολιτιστικός θησαυρός ενός τόπου και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ