Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:57

Μητροπολίτης Πατρών: «Δεν είμαι ρατσιστής – Η αγάπη μου είναι δεδομένη προς πάσαν κατεύθυνση»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνέχεια στο θέμα της έμφυλης ταυτότητας και το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έδωσε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυστόστομος απαντώντας στα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισαν σε ανακοίνωση τους ρατσιστή για τις απόψεις του.

«Δεν κάνω καμία πολιτική, ούτε έκανα ποτέ στη ζωή μου και ούτε θέλω να θίξω κανέναν. Οποιοδήποτε θεωρώ ότι προσπαθεί να θίξει το ανθρώπινο πρόσωπο, εγώ θα είμαι αντίθετος Διότι εκείνο που έχω επωμιστεί είναι η ευθύνη απέναντι στο Θεό και τον άνθρωπο, να αγαπώ τον Θεό και τον άνθρωπο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «ρατσιστής» που του πρόσαψε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της, είπε πως δεν τον ενόχλησε διότι δεν είναι ρατσιστής και το έχει αποδείξει.

«Τουλάχιστον 12,5 χρόνια που βρίσκομαι στην Πάτρα, ήμουν εκ των πρώτων που έτρεχα εδώ κι εκεί για τους μετανάστες. Με τον καταυλισμό, θυμίζω ότι καθημερινά είχα “επιβάλλει” στις ενορίες, να προσφέρουμε τρεις με τέσσερις χιλιάδες μερίδες φαγητό, με κυλιόμενο πρόγραμμα.

Κι όταν σημειώθηκαν άλλες παραβατικές συμπεριφορές, μπήκα στη μέση για να μην γίνουν ρίξεις ημών και υμών. Αντιλαμβάνεστε ότι μόνον ρατσιστής δεν είμαι και δεν θα μπορούσα να είμαι διότι ο ρατσισμός δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη πίστη μας και όποιος είναι ρατσιστής δεν έχει καμία θέση στην ορθόδοξη Εκκλησία.

Εμείς, αγαπάμε τους ανθρώπους αδιακρίτως γλώσσης, φυλής και θρησκεύματος. Αγαπάμε την πίστη μας και την πατρίδα μας. Έχουμε φθάσει στο σημείο όταν λέμε αγαπάμε την πίστη μας και θυσιαζόμαστε για αυτήν να είμαστε ρατσιστές.

Όταν λέμε ότι αγαπάμε πρωτίστως την πατρίδα μας και μετά όλο τον άλλο κόσμο, να είμαστε εθνικιστές. Αυτό δεν το δέχομαι. Δηλώνω ότι αγαπώ την πίστη μου και γι’ αυτό έγινα καλόγηρος.

Πρέπει να αγαπάμε και να τιμούμε την πίστη μας, γι’ αυτό βαπτιστήκαμε χριστιανοί, ν’ αγαπάμε την οικογένειά μας και την προστατεύουμε γιατί είναι ιερός θεσμός, ν’ αγαπάμε την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο. Κατ’ αυτό τον τρόπο πρέπει να πολιτευόμαστε και να βαδίζουμε.

Δεν έχω προσωπικά, κανένα θέμα με οποιαδήποτε άνθρωπο ή ιδιαιτερότητα. Εγώ, εξομολογώ ανθρώπους που έρχονται καθημερινά στην πόρτα μου, συμπάσχω και συμπονώ μαζί τους και προσπαθώ να τους δείξω όλη μου την αγάπη και μετέχω στην προσπάθεια που κάνουν να ξεπεράσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα τους.

Η αγάπη μου είναι δεδομένη προς πάσαν κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι, «αυτό είναι άλλο από την προσπάθεια να πάμε στον κατήφορο και να απαξιώνεται διαρκώς η ανθρώπινη υπόσταση».

Πηγή: Patrasevents.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ