Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:16

Μητροπολίτης Ιλίου: “Πιστό αντίγραφο της αγάπης του κ. Ιερωνύμου ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πιστό αντίγραφο της καλοσύνης και της μεγάλης αγκαλιάς του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου χαρακτήρισε τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη στον επίλογο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Πλήθος πιστών, με φανουρόπιτες στα χέρια, κατέκλυσε το παρεκκλήσιο του αγίου, δείχνοντας για ακόμη μια χρονιά με αυτό τον τρόπο την αγάπη και την ιδιαίτερη ευλάβεια που τρέφουν οι πιστοί προς τον άγιο, επιζητώντας την ευλογία του για την οικογένεια τους.

Η ευλόγηση ή το διάβασμα για τις φανουρόπιτες δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, αφού υπήρχαν ιερείς ειδικά για τον σκοπό αυτό οι οποίοι συνεχώς διάβαζαν τη σχετική ευχή στις πίτες που έφερναν οι πιστοί.

Στην ομιλία του, ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε, εκτός από τον εορτάζοντα άγιο, και στις φανουρόπιτες, μιλώντας για φανέρωση μιας νέας σχέσης με τον Θεό και όχι απαραίτητα κάτι προσωπικό.

Πάνω από τριάντα ιερείς τόσο από την Μητρόπολη Ιλίου όσο και από την Αρχιεπισκοπή Aθηνών τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του λαοφιλούς αγίου Φανουρίου.

Ο προϊστάμενος του Παρεκκλησίου και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ευχαρίστησε με λόγια αγάπης τον Μητροπολίτη Ιλίου για την λαμπρή παρουσία του λέγοντας «όταν είστε ανάμεσά μας είναι και ο Αρχιεπίσκοπος παρών», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πάντες με τον ιδιαίτερο τρόπο του, χωρίς να ξεχάσει κανέναν.

Το ιερό παρεκκλήσιο του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης βρίσκεται μεν στην περιοχή της επιχώριας Μητροπόλεως, αλλά ανήκει εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αποτελεί, μάλιστα, πόλο έλξης για πιστούς τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της Αττικής.

Αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού, μεγάλη γιορτή στήθηκε στην πλατεία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου και του παρεκκλησίου στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, δίνοντας μια ευχάριστη και διασκεδαστική νότα.

Το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ