Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:02

Με παγκοινιά ξεκίνησε η γιορτή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με παγκοινιά ξεκίνησαν οι εορτασμοί της ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Εθελοντές από το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου, με τις υποδείξεις του νεωκόρου του ναού Απόστολου Κωβαίου, επιμελήθηκαν του καθαρισμού στο τετραώροφο κτίσμα του Ναού.

Ενώ ομάδα νέων εθελοντών με τον συντονισμό του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου ολοκλήρωσε την αποστολή του αφιερωματικού ημεροδείκτου της ενορίας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τις Ελληνόφωνες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.
Το απόγευμα, με μια άλλη παγκοινία που συντόνισε ο Ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια έγινε ο διαχωρισμός των προς ανακύκλωση υλικών, που συλλέγονται στον Ναό. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου το πρωί, εταιρία ανακύκλωσης θα παραλάβει τα πλαστικά πώματα, τις φιάλες και τα αλουμινένια δοχεία και θα αποδώσει στο Ναό το αναλογούν χρηματικό ποσό. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις δράσεις της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, με ευκαιρία και της συμπληρώσεως τριών ετών από της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του, ολοκληρώθηκε με την ευθύνη του, η αποστολή προσκλήσεων με ηλεκτρονικά μέσα, αφού για λόγους οικολογίας και οικονομίας δεν αποστέλλονται γραπτές προσκλήσεις. Παράλληλα από εργαζομένους στο Ναό έγινε με την παρουσία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Μεταξά, ιερέως Νεότητος της ενορίας, η τακτοποίηση των ενδυμάτων, υποδημάτων, βιβλίων και παιγνίων, τα οποία θα παραλάβει επίσης την Παρασκευή το πρωί, η Πανελλήνια ένωση φίλων των Πολυτέκνων. Ακόμα με αγορά από γειτονική στο Ναό επιχείρηση τροφίμων, έγινε υπό την επίβλεψη του Πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη, υπευθύνου του ενοριακού Φιλοπτώχου, προμήθεια υλικών για την παράθεση τριών γευμάτων που θα παραδοθούν και αυτά την Παρασκευή, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μ. Κόκκορη».

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 19:00 προεορτίως, θα τελεσθεί στο Ναό, υπό του πρεσβυτέρου Βασιλείου Ταξιαρχιώτη, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για τους ασθενείς ενορίτες και όλους όσους κατέχονται από «λανθάνουσες ασθένειες.

Το Σάββατο παραμονή της εορτής θα τελεσθεί το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα προϊσταμένου του Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολυκάρπου θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός. Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με την συμμετοχή των τοπικών συλλόγων Κρητών και Ηπειρωτών Ηλιουπόλεως, αλλά και των χορευτικών συγκροτημάτων, της ενορίας Αγίας Τριάδος Αιγάλεω και Χ.Λ.Ο.Η. που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ναού μας.

Μεταξύ 23:30 το βράδυ και 2:00 το πρωί της εορτής θα γίνει αγρυπνία, όπου θα ψαλούν και τα εγκώμια της Αγίας.
Την ημέρα της εορτής με Ιερουργό τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο θα γίνει από τις 7:00, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα θα ψαλούν στις 18:30 οι χαιρετισμοί της Αγίας και θα ακολουθήσει ο μεθέορτος Εσπερινός. Στις 20:00 θα γίνει η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος της Αγίας και στις 21:00 θα τελεσθεί η Παράκλησις εις την Αγία Παιδομάρτυρα.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το κτητορικό μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ