Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:29

Μεσογαίας: “Η Μ. Τεσσαρακοστή μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξυπνήσουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου ιερούργησε την Κυριακή της Τυρινής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και στα τροπάρια του Τριωδίου, τα οποία αναφέρουν και μας προετοιμάζουν για την μεγάλη πορεία μας προς το Πάσχα, μέσω της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

“Η Μ. Τεσσαρακοστή είναι περίοδος μετανοίας, μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξυπνήσουμε, αγωνιζόμενοι ενάντια στα πάθη μας, στη μικρότητά μας..” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, ανέφερε “Η Εκκλησία μας καλεί να νηστεύσουμε, να εξομολογηθούμε, να κάνουμε ελεημοσύνη στους αδελφούς μας και να αφήσουμε λιγάκι τον εαυτό μας. Τη Μ. Τεσσαρακοστή η Εκκλησία μας έχει τόσο όμορφες ακολουθίες όπως τα Μ. Απόδειπνα, τους κατανυκτικούς Εσπερινούς, την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία κ.ά, οι οποίες και εκείνες μέσω του κατανυκτικού τρόπου τελέσεως και περιεχομένου τους συμβάλλουν στην ενίσχυση της πνευματικής μας πορείας…”.

Τέλος, ευχήθηκε στους Ιερείς του Ναού, στους Ιεροψάλτες και στον λαό της Λαυρεωτικής “Καλή και Ευλογημένη Τεσσαρακοστή με υγεία και δύναμη σε όλους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ