Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:07

Μεθώνης: «Ο Σταυρός είναι η ταυτότητά μας η χριστιανική»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Του Αναστάσιου Βόπη για το orthodoxia.info

«Βλέπω και λυπούμε ότι πολλοί χριστιανοί δεν φοράνε στο στήθος τους τον Τίμιο Σταυρό, αλλά κρεμάνε διάφορα άλλα κοσμικά πράγματα και ιδιαίτερα όταν έρχονται στην Eκκλησία», τόνισε σήμερα ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, που προέστη της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην Σταυρική θυσία του Χριστού και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Σταυρός, δεν είναι κόσμημα να κρέμεται με διαμάντια και χρυσές αλυσίδες. Ο Σταυρός, είναι σημάδι της αγάπης του Θεού. Ο Σταυρός, είναι το σύμβολο αλλά και η ταυτότητά μας η χριστιανική».

Ο κ. Κλήμης έκλεισε την ομιλία του, προτρέποντας τους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να φοράνε τον ορθόδοξο Σταυρό και επεσήμανε πως «ο Τίμιος Σταυρός είναι το ορατό σημείο και εμείς οι χριστιανοί έχουμε δύο καθήκοντα, δύο ευλογίες να κάνουμε. Πρώτον, να κάνουμε ορθόδοξα και σωστά το σημείο του Σταυρού, αλλά να μάθουμε και στα μικρά μας τα παιδιά. Δεύτερον, να φέρνουμε στο στήθος μας το σύμβολο της αγάπης του Θεού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ