Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 14:31

Μανιάτικο τελεσίγραφο στην Ιεραρχία: Μιλήσαμε και περιμένουμε…

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον σχεδόν απειλητικό υπότιτλο «Η Μάνη μίλησε και περιμένει…» καταλήγουν οι αφίσες που γέμισαν το μεσημέρι τους δρόμους γύρω από το συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη, εν όψει της εκλογής νέου μητροπολίτη Μάνης την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως προαναγγέλλουν οι υποστηρικτές του σημερινού πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Μάνης, αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινακου, στις 08:00 το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει «συγκέντρωση Μανιατών» προκειμένου να πιέσουν με την παρουσία τους το εκλεκτορικό Σώμα, να ψηφίσει τον εκλεκτό τους.

Ο άκομψος και για ορισμένους Ιεράρχες, προσβλητικός τρόπος που επέλεξαν ορισμένοι τοπικοί φορείς της περιοχής να προωθήσουν την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Λαμπρινάκου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους εκκλησιαστικούς κύκλους που εμβρόντητοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ήδη από το μεσημέρι σήμερα το orthodoxia.info με άρθρο-παρέμβαση έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η κατάσταση. Λίγες ώρες αργότερα οι αφίσες γύρω από τη Μονή Πετράκη επιβεβαίωσαν τους φόβους πολλών για μετατροπή της εκλογής του νέου μητροπολίτη σε κάτι ξένο προς την παράδοση και τον τρόπο λειτουργία της Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ