Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:15

Μέχρι την τελευταία στιγμή πίεζαν τους θεολόγους να υποστηρίξουν το νέο πρόγραμμα σπουδών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πίεζε ασφυκτικά τους θεολόγους, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να υλοποιήσουν στο ακέραιο το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info στις 3 Οκτωβρίου 3 μόλις ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ΙΣΙ για το θέμα, ένας εκ των θερμών υποστηρικτών του νέου προγράμματος σπουδών, ο σύμβουλος κ. Άγγελος Βαλιανάτος, κάλεσε όλους τους θεολόγους της περιοχής Β’ Αθηνών στο 5ο Λύκειο Αμαρουσίου προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις διαδικασίες.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με το νέο πρόγραμμα, είναι να μην κάνετε πλέον κατήχηση» φέρεται να είπε στους θεολόγους ο κ. Βαλιανάτος ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολυπολιτισμικής τάξης ενώ φέρεται να ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς πως το πρόγραμμα σπουδών επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία όπως αναφέρθηκε έχουν εισπραχθεί χρήματα μέσω ΕΣΠΑ.

Εκείνες τις ημέρες οι θεολόγοι μέσω της ΠΕΘ είχαν ήδη αρχίσει να συζητούν για προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Η αναφορά του κ. Βαλιανάτου πως είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το νέο πρόγραμμα προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους θεολόγους, ορισμένοι εκ των οποίων έκαναν λόγο για έμμεση απειλή από την πλευρά του εκπροσώπου του υπουργείου αφού όπως υποστηρίζουν αναφέρθηκε η φράση πως κανείς νομικός δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση,

Το τελευταίο διάστημα πολλοί θεολόγοι ανά την Ελλάδα οι οποίοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον διάλογο Εκκλησίας – Υπουργείου με αφορμή την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, ελπίζοντας πως μια πιο νηφάλια και επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος θα βοηθήσει να «θεραπευθούν» οι προβληματικές γύρω από νέο πρόγραμμα σπουδών το οποίο πολλοί εξ αυτών θεωρούν εντελώς ξένο τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς την ουσία του μαθήματος των θρησκευτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ