Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:06

Μέλη της Ρωσικής παροικίας Κωνσταντινουπόλεως στον Μητροπολίτη Κερκύρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το πρωί της Παρασκευής 18 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος υποδέχτηκε στο Επισκοπείο, μέλη της Ρωσικής παροικίας της Κωνσταντινουπόλεως, συνοδευόμενα από τον Πανοσιολ. Μεγάλο Ιεροκήρυκα Πανάρετο, στα πλαίσια της επισκέψεώς τους στο νησί.

Ο κ. Νεκτάριος αφού υπεδέχθη με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που έχει για το Γένος των Ελλήνων η Βασιλεύουσα, που απετέλεσε την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για περισσότερο από μια χιλιετία. Ιδίως η Κέρκυρα συνδέεται με την Πόλη, καθώς το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος μεταφέρθηκε από την Βασιλεύουσα στο νησί των Φαιάκων, μετά την άλωση. Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο κράτησε και συνεχίζει να κρατά ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη και μαρτυρία εις τον κόσμο.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα, το έργο, αλλά και τον αγώνα που δίνει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, με τον οποίο συνδέονται πολλά χρόνια. Η Κέρκυρα είχε την ευλογία και την τιμή, τον Δεκέμβριο του 2014 να προεξάρχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Παναγιώτατος, για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθως αντηλλάγησαν δώρα από πλευράς του Μεγάλου Ιεροκήρυκος, με αφιέρωση του Παναγιωτάτου, αλλά και του Μεγάλου Πρωτοσυγκέλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προ τον Σεβασμιώτατο. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας δώρισε στην αποστολή ενθύμια της επισκέψεώς τους στο νησί, ευχόμενος Κύριος ο Θεός να τους ενισχύει, δια πρεσβειών του Αγίου Σπυρίδωνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ