Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:37

Λιτανεύτηκε ο Άγιος της Ανεξικακίας στο νησί του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών ξεκίνησε νωρίς σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου κορυφώνοντας έτσι με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια η συμπλήρωση των 301 χρόνων από την Επάνοδό του από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Την λιτάνευση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχιερείς, ο οικείος Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, οι Δωδώνης Χρυσόστομος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Ζάμπιας Ιωάννης, Ρεθύμνου Ευγένιος, Φιλίππων Στέφανος, Μωκησσου Δημήτριος, και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.

Παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιονίων Νήσων και το συνολο των Περιφεριακών, Δημοτικών Αρχών και Σωματων Ασφαλείας μαζί με πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που τίμησαν τον Άγιο της αγάπης και της συγνώμης που επι αιώνες φυλάσσει και ευλογεί τη Ζάκυνθο διδάσκοντας με το βιος, το έργο και την ταπεινότητα της ψυχής του.

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου / Βασίλης Μούτσιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ