Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:57

Λαγκαδάς: Εγκαινιάστηκε ο ναός των αγίων Ιωάννου Θεολόγου και Δημητρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέσθηκαν τα Εγκαίνια Ιερού Ναού των Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου και Δημητρίου του Μυροβλύτου της περιοχής Αναλήψεως Λαγκαδά.

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. κ. Ανδρέας, συμπαραστούμενος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πλήθος κόσμου παρέστη συμπροσευχόμενο στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την επαρχίας μας, μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και των Αν.Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής οι οποίοι και ήταν ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του γεγονότος του Εγκαινιασμού ενός Ιερού Ναού, τονίζοντας ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας Ναός και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε να κάνουμε τα Εγκαίνια του δικού μας εσωτερικού Ναού και τα Εγκαίνια της δικής μας ψυχής, μέσα από την αληθινή Μετάνοια, την Ευλογία και την Δωρεά που μας χαρίζει η Αγάπη του Κυρίου. Όπου μπαίνει ο Χριστός, όλα φωτίζονται και εκεί υπάρχει συνεχώς το Φως, η Χαρά, η Ελπίδα και η Σωτηρία.

Τα σημερινά Εγκαίνια αυτού του περικαλλούς Ναού, υπογράμμισε εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, είναι η ευκαιρία όλων μας, ώστε να γίνουμε δέκτες του μηνύματος που ακούστηκε στην σημερινή Αποστολική Περικοπή «Πίστευσον ἐπὶ τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν.

Η Εκκλησία δεν μεταφέρει ένα μήνυμα κοσμικής δυνάμεως και επιβουλής. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί που να την φθονούν και να την διώκουν. Η Εκκλησία όμως δεν κυνηγάει και δεν μισεί κανέναν γιατί όλοι είμαστε παιδιά της και όλοι είμαστε εικόνες του Θεού.
Η Εκκλησία μεταφέρει συνεχώς και προς τον λαό και προς την πολιτεία το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε έναν ανακαινίσιμο, έναν εγκαινιασμό, μία δημιουργική πορεία, μία Πίστη αληθινή και όχι απιστία, διαίρεση και διαλυτική διάθεση για την κατάργηση των οποιοδήποτε αξιών.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. κ. Ανδρέα και τον Θεοφιλεστάτο Επισκόπο Αμορίου κ.κ. Νικηφόρο, οι οποίοι παρέστησαν στη λαμπρή αυτή ημέρα για την Ιερά μας Μητρόπολη, καθώς και όλους όσους εκοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς από το έτος 1963 όταν και θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός της περιοχής της Αναλήψεως, ώστε με τις συνεχείς προσπάθειες τους να μπορέσουμε σήμερα να ζήσουμε την σημερινή μεγάλη ημέρα της πνευματικής αναψυχής των Εγκαινίων.

Τέλος, συνεχάρη όλος ιδιαιτέρως τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Αλεπλιώτη, εις τον οποίον και επίδωσε το οφίκκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου, προτρέποντας τον ταυτόχρονα να συνεχίζει το πλούσιο και κατά Θεόν πνευματικό έργο που επιτελεί εις την ενορία της Αναλήψεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ