Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:35

«Κόλλησε» στην Αθήνα εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο συρτάρι της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος φαίνεται πως έχει «κολλήσει» η πατριαρχική εγκύκλιος δια της οποίας αναγγέλλεται η σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέδωσε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις του θρόνου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στις λεγόμενες «Νέες Χώρες».

Η εγκύκλιος ήταν να διαβαστεί στους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Όμως στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών δεν έχει ακόμη καν ταχυδρομηθεί.

Σύμφωνα με την Πράξη του 1928, η αλληλογραφία του Πατριαρχείου προς τις Μητροπόλεις αυτές διεκπεραιώνεται δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας σύμφωνα με την οποία το Φανάρι στέλνει την αλληλογραφία στην Αθήνα και εκείνη με την σειρά της στις Μητροπόλεις.

Πληροφορίες του orthodoxia.info αναφέρουν πως η πατριαρχική αλληλογραφία θα τεθεί υπόψη της Δ.Ι.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα οπότε συνεδριάζει ώστε να δοθεί η απαραίτητη εντολή για την προώθηση της.

ΖΗΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η παραπάνω κίνηση από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύει την επικίνδυνη αλλά αθέατη κινητικότητα γύρω από το θέμα των Νέων Χωρών.

Καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info αναφέρουν πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητά από την Εκκλησία της Ελλάδος να ορίσει μητροπολίτη που υπηρετεί στις Νέες Χώρες ώστε να συμπεριληφθεί στην επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως θα είναι ενδεικτική του οικουμενικού χαρακτήρα του Πατριαρχείου, με μέλη από όλες τις περιοχές του πλανήτη οι οποίες υπάγονται στη δικαιοδοσία του. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές ανήκουν και οι Νέες Χώρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ