Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:17

Κοπή Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την κοπή της Βασιλόπιττάς της πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου για το νέο έτος, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με την συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού και την κοπή της Βασιλόπιττας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην μεγάλη φυσιογνωμία του Αγίου Βασιλείου και την πλούσια φιλανθρωπική δράση του, τονίζοντας την ανάγκη φιλανθρωπίας και αγάπης που έχει ο σημερινός άνθρωπος για να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.

Κατά την παράδοση η ομιλία του Μητροπολίτου συνεχίστηκε με τον απολογισμό του παρελθόντος έτους και με τις νέες προκλήσεις και δράσεις της Μητροπόλεως για τον νέο χρόνο που ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν.

Η είσοδος νέων κληρικών στις τάξεις του ιερού κλήρου, κληρικών που κλήθηκαν τον περασμένο χρόνο να αναλάβουν καίριες θέσεις στην διακονία και σημαντικές αποστολές στο πλαίσιο της τοπικής Εκκλησίας, η εδραίωση του κύκλου ομιλιών, θεολογικού και γενικότερα επιστημονικού ενδιαφέροντος, με την επωνυμία Ορθόδοξος Λόγος, η δημιουργία της κεντρικής φιλοπτώχου της Μητροπόλεως με την ονομασία Φιλοξενία και η δημιουργία ορθόδοξου βιβλιοπωλείου στις Βρυξέλλες, αποτελούν σταθμούς του 2017 αλλά και στόχους για το 2018.

Σημαντικά γεγονότα για το τρέχον έτος αποτελούν η τέλεση των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού της Ενορίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Οστάνδης, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, αλλά και η έναρξη των εορτασμών του χρυσού ιωβηλαίου από την ίδρυση της Μητροπόλεως Βελγίου στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Δοσίθεο (Πατριαρχείου της Γεωργίας) και Νεαπόλεως Πορφύριο (εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου παρά τη Ε.Ε.) και τους εκπροσώπους των λοιπών ορθοδόξων παρουσίων εν Μπενελούξ, την Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, τους εκπροσώπους άλλων χριστιανικών δογμάτων, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού, τους παρόντες Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό που έσπευσαν να τιμήσουν το καθιερωμένο αυτό ετήσιο γεγονός της Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιττας και μια μικρή δεξίωση στο ενοριακό κέντρο του Ναού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ