Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:50

Κοινωνικό Φροντιστήριο: «Κυψέλη» γνώσης σε δύσκολους καιρούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πρώην Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Καλαβρύτων στεγάζεται τους τελευταίους μήνες ένα εκπαιδευτήριο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα ιδιωτικά. Εκεί η τοπική μας Εκκλησία «επενδύει» στο μέλλον του τόπου, βοηθώντας τα παιδιά από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με το να τους παρέχει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μία ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του και το οποίο αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον των Καλαβρυτινών για την εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά, ενώ οι μαθητές (Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου) που συμμετέχουν στα φροντιστηριακά μαθήματα έχουν επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και κατόπιν αιτήσεων.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση και Λατινικά, μαθήματα που ανταποκρίνονται στα αιτήματα των μαθητών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (3μ.μ. – 5μ.μ.), Παρασκευή (2μ.μ. – 3.30μ.μ.) και Σάββατο (10π.μ. – 2.30μ.μ.) και τα διδάσκει αφιλοκερδώς η φιλόλογος κα Άννα Μπαρμπούτση.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ανοικτό για όλους τους μαθητές της επαρχίας Καλαβρύτων που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο αριθμός των διδασκομένων μπορεί να διευρυνθεί, αν παραστεί ανάγκη, αρκεί να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους μαθητές.

Υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων (τηλ.: 6945 592476).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ