Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:28

Που μειώνονται και που αυξάνονται οι θέσεις

Κατανομή των οργανικών θέσεων μόνιμων κληρικών από το ΥΠΕΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε στην κατανομή των 190 οργανικών θέσεων μόνιμων κληρικών, οι οποίες εγκρίθηκαν για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιερών Μητροπόλεων της χώρας και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών και ορεινών περιοχών.

Στην αρχική απόφαση του Υπουργού η κατανομή έγινε ως εξής:

Α) Εκκλησία της Ελλάδος 170 θέσεις, εκ των οποίων οι 14 στις Ιερές Μητροπόλεις της Θράκης. Ειδικότερα, η κατανομή στις Μητροπόλεις της Θράκης είχε ως εξής α) Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως 4, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου 3, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής 3, Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου 4.

Β) Εκκλησία της Κρήτης 13 θέσεις

Γ) Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου 7 θέσεις
1) Ιερά Μητρόπολη Ρόδου 2 θέσεις
2) Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου 1 θέση
3) Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου 2 θέσεις
4) Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας 1 θέση
5) Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου και Χάλκης 1 θέση

Με νεότερη απόφαση του υπουργού Παιδείας, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στην κατανομή των θέσεων κληρικών, από τις οποίες ευνοημένη ήταν και η Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά μία οι θέσεις στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και αυξήθηκαν αντίστοιχα από 3 σε 4 οι θέσεις στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Αναλυτικά οι αλλαγές που προβλέπονται στην τροποποίηση της αρχικής Υπουργικής Απόφασης περί της κατανομής εκατόν 190 θέσεων μονίμων κληρικών, είναι οι εξής

Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης – Αύξηση κατά μια 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βυρωνος και Υμηττού – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων – Μείωση κατά 2 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Μάνης – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Μαντινειας και Κυνουρίας – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου – Μείωση κατά 1 των θέσεων κληρικών και Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής – Αύξηση κατά 1 των θέσεων κληρικών.

Πηγή: xronos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ