Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:10

Κατήγγειλαν ναό πως έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια απίστευτη καταγγελία στην Αστυνομία έκανε ένας 47χρονος κάτοικος της Δάφνης Βουπρασίας. Η εκκλησία του χωριού και το παλιό δημοτικό σχολείο ηλεκτροδοτούνται παράνομα χωρίς μετρητές εδώ και αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα ο 47χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία πως δύο συγχωριανοί του, ένας άντρας και μια γυναίκα ηλεκτροδοτούν παράνομα τον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα και το πνευματικό κέντρο του ναού που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο, τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ένας φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Ωστόσο πίσω από την καταγγελία αυτή φαίνεται να υπάρχουν κοινωνικές κόντρες. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα δεν υπάρχει καθώς καταστράφηκε από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Εκτοτε έγιναν προσπάθειες για να ανεγερθεί νέος ιερός ναός, ενώ το παλιό δημοτικό σχολείο ουσιαστικά φιλοξένησε την εκκλησία του χωριού, λειτουργώντας ως πνευματικό κέντρο του ναού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει κόντρα ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και μερίδα κατοίκων του χωριού για το θέμα της ανέγερσης και αυτή η κόντρα λαμβάνει διαστάσεις με καταγγελίες και αντεκλήσεις εκατέρωθεν.

Αναδημοσίευση από ilialive.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ