Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:35

Ιωάννινα: Λίγοι οι ιερείς καλούνται να καλύψουν τα πολλά κενά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μυστικός Δείπνος το απόγευμα, Επιτάφιος Θρήνος το ίδιο κι Ανάσταση από νωρίς το απόγευμα… Η μεγάλη έλλειψη ιερέων στις Μητροπόλεις της περιοχής, γίνεται ολοφάνερη τις ημέρες αυτές… Το πρόβλημα γνωστό, αλλά χρόνο με τον χρόνο γίνεται και μεγαλύτερο. Πολλά χωριά δεν καλύπτονται από ιερέα… Και σε άλλες τόσες περιπτώσεις ένας ιερέας καλείται να καλύψει τις ανάγκες σε τρία και τέσσερα χωριά… Αν πριν δέκα χρόνια τα ακριτικά, κυρίως χωριά, έκαναν Ανάσταση απόγευμα, σήμερα αυτό συμβαίνει όλο και σε περισσότερα.

Στην Μητρόπολη Ιωαννίνων, την μεγαλύτερη της Ηπείρου, οι 251 ενορίες θα πρέπει να καλυφθούν από 170 ιερείς…

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην Μητρόπολη Κόνιτσας, η οποία καλύπτει και αρκετά χωριά του Πωγωνίου.

Ιερείς λοιπόν τις μέρες αυτές, θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες σε τρία ή και παραπάνω χωριά. Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε η εκκλησία να βρεθεί δίπλα στο ποίμνιο και να γιορταστεί το Θείο Δράμα και η Ανάσταση.

«Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση. Όμως γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες και ευτυχώς έχουμε φιλότιμους ιερείς. Πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα δεδομένα αυτά και να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο να κρατηθούν όλες αυτές οι ενορίες και για οικονομικούς και για πρακτικούς λόγους. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας με βάση τον σχεδιασμό να κάνουμε περισσότερες ακολουθίες σε διαφορετικές ώρες», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

«Πρέπει να τρέξουμε κοντά στους ανθρώπους. Εγώ τη Μεγάλη Εβδομάδα έχω καθημερινά τρεις ακολουθίες που ευχαρίστως θα κάνω. Άλλωστε, για μας τους ιερωμένους αυτή είναι η κλίση μας και αυτό επιλέξαμε να κάνουμε. Να δοξολογούμε το Θεό μαζί με τους ανθρώπους», σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: EPIRUSPOST.GR

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ