Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 15:17

Ιερώνυμος σε Επίσκοπο Ανδρούσης: “Ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθεια και γνησιότητα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την αναφορά της λέξης “διακονία” πολλές φορές μέσα στον λόγο του και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

Ο νέος Επίσκοπος, που θα διακονήσει από τη θέση του βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, συγκινημένος, στον λόγο του τόνισε ότι καθίσταται υπηρέτης του Αγίου Σώματος Του Χριστού και της Εκκλησίας και διάκονος «των είς Χριστόν πιστευόντων».

Όπως πολλές φορές ανέφερε μέσα στον χειροτονητήριο λόγο του, “μόνη μου επιθυμία και πόθος ενδόψυχος ήταν να την διακονήσω ώς ένας απλός λευίτης” και “βρίσκομαι σήμερα “εν τω μέσω υμών” έτοιμος ζωσμένος το λεντίον της διακονίας για να πλύνω ώς ο Κύριος στον Μυστικό Δείπνο τούς πόδας τών αδελφών μου”, δηλώνοντας ότι “Καλούμαι να γίνω θυσία σε μία εποχή που οι άνθρωποι φαίνεται ότι ξέχασαν το παρελθόν τους” και “Να γίνω ο έσχατος πάντων”.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ

Ο κ. Ιερώνυμος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στον Επίσκοπο Ανδρούσης Ιωσήφ και στην προσφορά του κατά τον επαναστατικό αγώνα. “Μετά την κοίμηση του βοηθού Επισκόπου αγαπητού Μαραθώνος Μελίτωνος, σκεπτόμουν σε αναπλήρωση της θέσης αυτής ποιος Μητροπολίτης θα μπορούσε να γίνει από την ζωή της Εκκλησίας μας, εκείνος που θα μπορούσε να είναι πρότυπο σε αυτή τη δύσκολη εποχή και η σκέψη μου σταμάτησε στον Ανδρούσης Ιωσήφ”.

“Η εποχή μας έχει μεγάλες δυσκολίες που αν περιμένουμε να τις λύσουμε με τις επεμβάσεις των ξένων δυνάμεων, άδικα θα περιμένουμε. Χρειάζεται ο δικός μας αγώνας, ο οποίος δεν στηρίζεται σε εξωτερικά πράγματα αλλά στην ζωή μας και στην πίστη και στις παραδόσεις, όλα αυτά που στήριξαν και στηρίζουν αυτό τον τόπο”.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκλεισε λέγοντας “γι αυτό σου έδωσα τον τίτλο του Ανδρούσης και θα ήθελα κάτι να πάρεις από αυτή την σπουδαία προσωπικότητα και να καλλιεργήσεις στην διακονία μέσα στην Αρχιεπισκοπή. Ο Θεός σου έδωσε τάλαντα. Την απλότητα, το να λες στους ανθρώπους την αλήθεια. Ο κόσμος θέλει από όλους μας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και την γνησιότητα. Ανέφερες τις ανάγκες που υπάρχουν στης κοινωνία. Αυτό δεν το διάβασες σε κάποιο βιβλίο, αλλά το ξέρεις γιατί διάβασες τις ψυχές ανθρώπων και των οικογενειών με την πείρα σου. Αυτό το δρόμο σε στέλνει ο Θεός να συνεχίσεις”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ