Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:12

Ιερώνυμος: “Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται, αλλά είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Απανωτά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου όπου αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Ιλίου, χθες το απόγευμα σε εκδήλωση που έγινε προς τιμή του μετά τον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για θέματα σχέσεων Πολιτείας και Κράτους ενώπιον του Υπουργού Παιδείας κ. Γιαβρόγλου και Υφυπουργού κ. Μπαλάφα οι οποίοι κουνούσαν καταφατηκά το κεφάλι τους δείχνωντας ότι συμφωνούν με τα όσα λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

“Το έργο είναι αποτέλεσμα του λαού και όχι δικό μας”.

“Να υψώσουμε τον πήχη του αγώνα μας πιο ψηλά” είπε αναφερόμενος στον αγώνα που κάνει ο λαός μας στην καθημερινότητα του, αλλά συνέχισε τονίζοντας πως “τέτοια έργα δεν είναι ενός ανθρώπου, αλλα ειναι εργα που καλλιεργούνται στις καρδιές των ανθρώπων και δεν γίνονται αν δεν είμαστε ολοι ενωμένοι. Είναι έργο αποτέλεσμα του λαού μας”

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε άλλο σημείο για τους συνεργάτες που έχει δίπλα του λέγοντας ”Ο Θεός ευλόγησε την διακονία μου με άξιους ανθρώπους. Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ο οποίος εδώ και 33 χρόνια ήτανε στο πλευρό μου και η μόρφωσή του, του έδωσαν αφορμές για οποιαδήποτε εξέλιξη, είπε πρώτα είναι αυτό και όλα τα άλλα ακολουθούν. Τα προσόντα του π. Συμεών με ανάγκασαν να τον πάρω δεξί μου χέρι, όμως οι πρωτοσύγκελλοι προορίζονται για διοικητικές θέσεις, σε μεγάλους ναούς και αρνήθηκε να φύγει από τον Άγιο Φανούριο γιατί είπε πως αγαπάει το λαό και θέλει να διακονήσει εκεί’’.

“Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται αλλά είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης” σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος “η Ελλάδα να δώσει δύναμη να γίνει η Ευρώπη χριστιανική”

Λίγο πριν τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου φανουρίου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου όπου πλήθος πιστών γέμησε από νωρίς τον ναό δημιουργώντας ουρές για να διαβαστούν οι διάσημες σε όλους Φανουρόπιτες.

Βούλιαξε κυριολεκτικά από πιστούς ο Άγιος Φανούριος

Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης μετά το τέλος του Εσπερινού ευχαρίστησε όλους που βοήθησαν τιμώντας τους με μια αναμνηστική πλακέτα που πήραν από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου.

Μετά την απονομή του Αρχιεπισκόπου από τον Δήμαρχο Ιλίου τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν και οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου,Μεσσηνίας και Ιλίου αλλά και στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

Στην εκδήλωση που έγινε παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Δυτικού Τομέα Τζόκας Σπυρίδων, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργιος Καλαντζής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Αύριο θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο υπό των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Ιλίου Αθηναγόρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ