Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:53

Παραδόθηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης- Αποστολή στη Βενετία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΝΕΤΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Ιστορικές και συνάμα συγκινητικές στιγμές ζουν τα μέλη της αποστολής που ταξίδεψε στη Βενετία για την παραλαβή του σκηνώματος της αγίας Ισαποστόλου Ελένης.

Στον μεγαλοπρεπή ναό του αγίου Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία της Βενετίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παραλαβής του σκηνώματος της αγίας Ελένης καθώς και του Τιμίου Σταυρού από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Σε κλίμα κατάνυξης, ο επικεφαλής της αποστολής, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, παρέλαβε από τον Πατριάρχη Βενετίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κ. Φραγκίσκο το σκήνωμα της αγίας μαζί με τον Τίμιο Σταυρό.

Ο κ. Φραγκίσκος χαρακτήρισε ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών το σημερινό προσκύνημα και την παραλαβή των λειψάνων της αγίας Βαρβάρας. Από την πλευρά τους, τόσο ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ όσο και ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Φραγκίσκο για την ευλογία να μεταφερθεί στην Αθήνα το σκήνωμα της αγίας.

Στην τελετή συμμετείχε και ο μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή που θα μεταφέρει τα ιερά λείψανα στην Αθήνα. Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αποστολή είναι ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Μετά την τελετή, το σκήνωμα της αγίας Ελένης και ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκαν με λιτανευτική πομπή από τον ναό του αγίου Μάρκου στην αποβάθρα από όπου θα γίνει η επιβίβαση της αποστολής για το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας.

Η λιτανευτική πομπή πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Βενετίας. Προηγούνταν τέσσερις νέοι με παραδοσιακές φορεσιές που κρατούσαν τη σημαία της Βενετίας και τέσσερις νέοι με παραδοσιακές φορεσιές που κρατούσαν τη βυζαντινή σημαία.

Ακολουθούσε τριάδα ιερέων με αναμμένες λαμπάδες, ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μαρμαρινός, διευθυντής ΓΕΝ, ο π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Ι. Συνόδου και ο π. Ευθύμιος Κερμελής, προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως.

Ο επίσκοπος Φαναρίου μετέφερε τον Τιμίο Σταυρό, συνοδευόμενος από τους αριχμανδρίτες Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Α΄ Γραμματέα Ι. Συνόδου, και Ιερόθεο Καλογερόπουλο, Γραμματέα Ι. Συνόδου.

Τη λάρνακα με το σκήνωμα της αγίας Ελένης είχαν την ευλογία να μεταφέρουν οι αρχιμανδρίτες και Γραμματείς της Ι. Συνόδου Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Διονύσιος Χατζηαντωνίου και Χερουβείμ Μουστάκας, ο ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Καισαριανής αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου, ο εφημέριος του Καθεδρικού ναού των Αθηνών π. Βασίλειος Χρυσόπουλος και ο διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ π. Νικόλαος Γουρδούπης.

Ακολουθούσαν οι μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ και Ιταλίας κ. Γεννάδιος, οι αρχές της Βενετίας, οι χορηγοί και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Το σκήνωμα της αγίας Ελένης και ο Τίμιος Σταυρός θα φθάσουν το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη υποδοχή τους, με τιμές αρχηγού κράτους, στην οποία θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Η μεταφορά του ιερού σκηνώματος στην Ελλάδα πραγματοποιείται με αεροσκάφος της Ellinair το οποίο παραχώρησε στην Εκκλησία της Ελλάδος ο ιδιοκτήτης της κ. Μπόρις Μουζενίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ