Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:02

«ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018» – Αγρυπνία στη μνήμη των εν Κορινθία Αγίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018», μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και με την παρουσία όλου του Ι. Κλήρου, των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας αλλά και με μεγάλη συρροή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Ιουνίου 2018, η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος και Ακύλα, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, των Μεγαλομαρτύρων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής, προερχομένων εκ των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως μας ως και τις Ι. Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντίγραφο εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και πάντων των εν Κορινθία Αγίων εις τον Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.

Αμέσως μετά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ακολούθησε εντός του Ι. Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν Ι. Ναό, η λιτάνευσις και η «ενθρόνισις» του εις το προευτρεπισμένο κουβούκλιο στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία.

Στην συνέχεια τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου, η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία μετά της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων. Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Οι πιστοί, που κάθε χρόνο αναμένουν με πολλή χαρά να προσκυνήσουν τα Ι. Λείψανα και να λάβουν την εξ αυτών ευλογία, δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμόν αυτών μέχρι και το πέρας της Ι. Αγρυπνίας αποδίδοντας την τιμή και τον σεβασμό σε όλους τους εν Κορινθία Αγίους, που είναι οι εύχυμοι αγιοπνευματικοί καρποί της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου, αλλά και ευκαιρία για τον αγιασμό των Χριστιανών μας.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου ανέγνωσε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ενώ πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους αγρυπνήσαντας πιστούς, τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου αλλά και τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής και π. Νικόλαο Κλάδη, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπων έσπευσαν να συμπροσευχηθούν με τους Κορινθίους εις την Ι. Αγρυπνία επί την μνήμη Πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ