Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:38

Θεσπιών Συμεών: “Θα είμαστε μαθητές του Χριστού ή οι φονευτές του;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Από εμάς εξαρτάται αν θα είμαστε κατ’ουσίαν μαθητές του Χριστού, μόνο στο σήμερα, ή αν είμαστε ή γίνουμε φονευτές του. Οφείλουμε να προβληματιστούμε από όσα μας διδάσκει η Εκκλησία και να κάνουμε την επανατοποθέτησή μας μέσα στον κόσμο και τη ζωή”.

Με τα λόγια αυτά ο Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, έδωσε το στίγμα της σημερινής ημέρας, την οποία χαρακτήρισε ως “ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο Γολγοθά”, κατά την Ακολουθία του Νιπτήρα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κολοκυνθούς.

Έφερε ως παράδειγμα τον Ιούδα, διερωτώμενος “Υπάρχει άνθρωπος που να είδε περισσότερα από αυτά που είδε εκείνος δίπλα στον Χριστό;” και συνέχισε “όταν επιζητούμε ένα θαύμα, ώστε να ενισχυθεί η πίστη μας στο Χριστό.

Συμπλήρωσε δε πως “Στο χώρο της καρδιάς μας πρέπει να εργαστούμε και όχι να επιρρίπτουμε συνεχώς αλλού το πρόβλημα της καθημερινότητάς μας. Ο Χριστός μας προσφέρει όλες τις δυνατότητες να τον ακολουθήσουμε”.

Τον κ. Συμεών πλαισίωσε ο π. Δημήτριος Κουντούρης και ο προιστάμενος του Ναού π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος του απηύθηνε θερμές ευχαριστίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ