Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:58

Θεσπιών Συμεών: “Η πραγματική παραλυσία μας είναι η εσωστρέφειά μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η αδυναμία μας να ανοιχτούμε αληθινά, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά, να δώσουμε χώρο στον άλλο, είναι η παραλυσία μας. Η δική μας ασθένεια”. Με τη φράση αυτή ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, έστειλε το μήνυμα από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Όπλων.

Είναι η απάντηση στην σημερινή εποχή της εσωστρέφειας και του ατομισμού.

Στη συνέχεια με έναν δυναμικό λόγο τόνισε “Όλοι μας πολλές φορές γκρινιάζουμε και παραπονούμαστε ότι δεν έχουμε κάποιον να μας ακούσει και να μας καταλάβει. Αναρωτηθήκαμε άραγε κατά πόσο αξίζουμε της αγάπης των άλλων; Είμαστε ελκυστικοί της αγάπης των άλλων; Ας μην ψάχνουμε την αιτία μακρυά από τον εαυτό μας. Η πραγματική παραλυσία μας είναι η ακοινωνησία μας και η εσωστρέφεια μας. Αυτό που θεράπευσε τον παράλυτο δεν ήταν η κολυμβήθρα αλλά ο λόγος του Θεού. Μόνο αν δεχθεί ο άνθρωπος το λόγο του Θεού, μπορεί να ανακαινιστεί. Αλλά για να δεχθεί το λόγο, πρέπει να αρθρώσει λόγο, να δώσει λόγο στη ζωή του και τη ζωή του άλλου”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Οφείλουμε να δούμε τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε, ότι η παραλυσία μας βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά μας χέρια, καθώς και η θεραπεία της. Και να μην μιζεριάζουμε ότι δεν έχουμε άνθρωπο να μας συμπαρασταθεί, αν δεν γίνουμε πρώτα εμείς άνθρωποι”.

Ο κ. Συμεών που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, καθώς ο ναός εόρτασε εκ μεταθέσεως την ανάμνηση του θαυμαστού γεγονότος του Αγίου Δημητρίου κατά την Τουρκοκρατία, ενώ τέλεσε τον Καθαγιασμό του παλαιού Ναού, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Βλαβιανό, Διευθυντή Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τους εφημερίους του ναού.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Φιλούμενος Ρούμπης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Συμεών τονίζοντας την σημασία της σημερινής ημέρας καθώς από αυτό το ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου Όπλων, έχουν περάσει μορφές αγίων όπως ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος και η Οσία Φιλοθέη.

Ως ανάμνηση του σημερινού γεγονότος προσέφερε στον Πρωτοσύγκελλο ένα εγκόλπιο και μία εικόνα της Παναγίας, διαβιβάζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την μέριμνα και το ενδιαφέρον που έδειξε για την συντήρηση του παλαιού ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ