Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:10

Θεσπιών: «Ο Άγιος Θεράποντας δεν ήτανε Γκουρού και δεν ήθελε fun club»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Μόνο τ όνομα του Αγίου Θεράποντα, μας διδάσκει γιατί θεραπεύει την ψυχή μας» σημείωσε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από τον ομώνυμο ναό στην περιοχή του Ζωγράφου όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Η κοσμοσυρροή από πιστούς δηλώνει την αγάπη του κόσμου για τον λαοφιλή άγιο Θεράποντα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Αβύδου Κύριλλος ο οποίος θα τελέσει και την λιτανεία σήμερα το απόγευμα.

Στον λόγο του ο Επίσκοπος Θεσπιών αναφέρθηκε για τα χαρακτηριστικά του Αγίου και το πως “δεν ήθελε να δημιουργήσει fun club αλλά ούτε ότι ο Άγιος ήταν Γκουρού αλλά δρούσε μεταφέροντας την αλήθεια της πίστεως του”.

«Κάθε Άγιος με την μαρτυρία του βάζει ένα λιθάρι στην εκκλησία μας» τόνισε ο κ. Συμεών ενώ συνέχισε «Οι άγιοι δεν διδάσκουν με το μελάνι αλλά με το αίμα της καρδιάς τους».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής που για πρώτη φορά τίμησε την πανήγυρη του ναού ως ιερουργός και του ευχήθηκε να έρθει πολλές φορές ακόμα και όχι μόνο ως βοηθός Επίσκοπος, ακόμα θερμές ευχαριστίες μετέφερε για τον πιστό λαό που χθες και σήμερα βούλιαξαν τον περίγυρο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ