Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:13

Θεσπιών: “Οι Άγιοι είναι η παρηγοριά των πονεμένων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον εσπερινό και την μεγαλοπρεπή λιτάνευση της ιεράς εικόνος, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Γλυκερίας, στον ομώνυμο Ναό στο Γαλάτσι.

Χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Πριν την έξοδο της λιτανείας ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής προσέφερε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον εφημέριο του ναού π. Αντώνιο Κούκλη.

Εκατοντάδες ήταν και πάλι οι πιστοί, οι οποίοι γέμισαν τον Ναό ώστε ν ασπασθούν την εικόνα της Αγίας Γλυκερίας, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των ιερέων που συμμετείχε στις ακολουθίες.

Την λιτάνευση συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Γαλατσίου, το Σώμα Προσκόπων και μικρές μυροφόρες που έρραιναν την εικόνα καθ’ όλη την διαδρομή.

Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμέων τόνισε «Η Αγία Γλυκερια, όλοι οι άγιοι και ιδιως οι μάρτυρες της Εκκλησίας μας, βροντοφωνάζουν μέσα στην ιστορία με την ευεργετική τους παρουσία, με τα ιερά τους λείψανα, με τα εικονίσματα τους, με την αγαπητική τους πρεσβεία, το Χριστός Ανέστη» ενώ πρόσθεσε για την λιτανεία που μόλις ολοκληρώθηκε «Οι χιλιάδες λαού που πλημμύρισαν τους δρόμους λιτανευοντας την Αγία απαντούν ένα ολοκαρδιο, αληθινό, πονεμένο και συγχρόνως ελπιδοφόρο Αληθώς Ανέστη».

«Οι Άγιοι είναι η παρηγοριά των πονεμενων, των αδικημένων, των περιφρονημένων και των αδυνάτων» είπε κλείνοντας ο κ. Συμεών ευχαριστώντας όλους για την φιλοξενία.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ ΑΪβαλιώτης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η πανήγυρη, τον Πρωτοσύγκελλο, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, τον Δήμαρχο Γαλατσίου, τους Βουλευτές και τοπικούς φορείς που παρευρέθησαν, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθειά στην τήρηση της τάξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ