Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 7:33

Θεσπιών: “Μην αφήσετε τίποτα ασυγχώρητο, όταν όλα είναι εφήμερα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Μην κρατάτε βαρύδια αναμεσά σας και κακία στην καρδιά σας. Δεν αξίζει. Μην αφήσετε τίποτα να μείνει ασυγχώρητο, όταν όλα είνα εφήμερα και προσωρινά” τόνισε σήμερα το πρωί ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού όπου προεξηρχε  της Θείας Λειτουργίας με την ευκαιρία της ελεύσεως της τιμίας χειρός του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στο ναό.

Αναφερόμενος στον “Άγιο της Συγγνώμης”, Άγιο Διονύσιο, ο κ. Συμεών ευχήθηκε “το ήθος της συγγνώμης και της αγάπης να μπολιαστεί μέσα μας και να παρέχουμε συγχώρεση σε όλους. Η συγγνώμη ανέτειλε την Ανάσταση για όλο τον κόσμο. Η συγχώρεση και η αγάπη είναι το κλειδί για την Βασιλεία των Ουρανών. Αν βάλουμε την συγγνώμη στην καρδιά μας είναι ένας τρόπος να καθαρίσει και να εξαφανίσει τα πάντα”.

Μαζί με τον Επίσκοπο Θεσπιών συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Διονυσίου αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Συμεών κάλεσε επίσης τους πιστούς να τιμούν και να σέβονται τα λείψανα των Αγίων αφού ,Εκείνοι έγιναν κατοικητήριο Αγίου Πνεύματος. “Τα άγια λείψανα δεν είναι μαγικά. Είναι το μέρος του Αγίου που άφησε σε εμάς τους ανθρώπους ο Θεός από την αγάπη Του. Τα προσκυνάμε και παρακαλούμε τον Άγιο να δεχθεί την αστοχία και την αδυναμία μας, στον αγώνα που κάνουμε για να τους ομοίασουμε. Γιατί ο προορισμός του ανθρώπου είναι η αγιότητα. Και για να προσεγγίσουμε την αγιότητα, πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο και το παράδειγμα των Αγίων. Δεν μπορείς να φτάσεις σ’ ένα ωραίο σημείο, κοιτώντας το απλά από μακρυά. Είναι σα να βλέπουμε ένα ωραίο τοπίο και να το θαυμάζουμε από απόσταση. Όμως όσο και να το παρατηρούμε από μακρυά, παραμένουμε απλοί θεάτες. Η αγιότητα είναι το ποθητό σημείο που καλείται να φτάσει κάθε άνθρωπος.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο αρχιμανδρίτης Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, για την αγάπη που δείχνει στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στο ναό μέχρι της 25 Σεπτεμβρίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ / ORTHODOXIA.INFO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ