Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:00

Θερμοπυλών Ιωάννης: “Δεν υφίσταται γάμος εκτός εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δύο από τους σημαντικότερους θεσμούς στη ζωή του ανθρώπου, τόνισε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρκέλλας στην περιοχή του Βοτανικού.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Ιωάννης, με αφορμή τον βίο έως τη θανάτωσή της Αγίας Μαρκέλλας, σημείωσε πως, η οικογένεια και ο γάμος είναι δύο από τους σημαντικότερους θεσμούς στη ζωή του ανθρώπου, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υφίσταται γάμος εκτός εκκλησίας.

Ο κ. Ιωάννης που προεξήρχε του σημερινού εορτασμού, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής, πρόσθεσε πως “η κάθε οικογένεια είναι και μία εκκλησία. Το κάθε παιδί που γεννιέται και μεγαλώνει με αγάπη και μέσα στα πλαίσια της Εκκλησίας, έχει λιγότερες πιθανότητες να δυστυχήσει στο δικό του γάμο και τη δική του οικογένεια. Αρκεί αυτό να γίνει με εκπαίδευση και τρόπο παιδαγωγικό”.

Κλείνοντας τον λόγο του δήλωσε ότι ” Έχουμε χρέος να δουλέψουμε τις ψυχές μας και εν συνεχεία αυτές των παιδιών μας”.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η μεγαλειώδης λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας στους γύρω δρόμους, ολοκληρώνοντας τους εορτασμόυς της παρθενομάρτυρος Αγίας Μαρκέλλας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ