Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:36

Θεμελίωση ρουμάνικης εκκλησίας στην Αυστρία – Ο νέος ναός αντίγραφο αντίγραφο της Μονής Βόρονετ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θεμέλιο λίθο για την κατασκευή ενός νέου ναού στην Βιέννη έθεσε την Κυριακή, ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρώας Ευρώπης Σεραφείμ του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Ο ναός θα είναι αντίγραφο της Μονής Βόρονετ, ενός μεσαιωνικού μοναστικού οικισμού στο βόρειο τμήμα της Ρουμανίας, γνωστό ως “Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής”, λόγω των εσωτερικών και εξωτερικών τοιχογραφιών της.

Οι τοιχογραφίες χαρακτηρίζονται από μια έντονη απόχρωση του μπλε, που δεν έχει ξεθωριάσει με το πέρασμα των χρόνων, ενώ το μοναστήρι τελεί υπό την προστασία της UNESCO.

Στην τελετή μεταξύ των παρόντων ήταν τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, ο πρεσβευτής της Ρουμανίας στη Βιέννη, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Βιέννη, η διευθύντρια του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού στη Βιέννη.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Γερμανίας Σεραφείμ τόνισε πόσο σημαντική είναι η νέα εκκλησία για τη ρουμανική κοινότητα στην Αυστρία, ενώ αναφέρθηκε στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, που αποτελούν τη μόνιμη φροντίδα του Πατριάρχη Δανιήλ για τους Ρουμάνους της διασποράς.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ