Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:31

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Σιεματίτσε Βαρσανουφίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σιεματίτσε πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2017 ένα ιστορικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας. Ο Αρχιμανδρίτης Βαρσανούφιος Ντοροσκιέβιτς χειροτονήθηκε επίσκοπος Σιεματίτσε.

Ο νέος Επίσκοπος Σιεματίτσε εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 24 Αυγούστου 2017.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, διαβάστηκε η απόφαση της Ιεράς Συνόδος για την εκλογή, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα και των άλλων ιεραρχών που συμμετείχαν στο λαμπρό αυτό γεγονός.

Η τελετή συνεχίστηκε με το μήνυμα του νέου Μητροπολίτη στην οποία παρουσίασε τα βήματά του στη ζωή του για να ακολουθήσει αυτή την πορεία της διακονίας στην Εκκλησία. Ο Αρχιμανδρίτης Βαρσανούφιος Ντοροσκιέβιτς ευχαρίστησε τον Θεό για τη βοήθεια και την ευλογία που του προσέφερε, καθώς και όλους όσοι τον υποστήριξαν.

Την επόμενη μέρα 8 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σιεματίστε και εν συνέχεια, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σάββα.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απευθύνθηκε στο νέο επίσκοπο Σιεματίτσε, με λόγους πατρικούς καλώντας τον να διακονήσει με θυσιαστική αγάπη τον συνάνθρωπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ