Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:26

Η τελευταία Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ι΄ και τελευταία για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, συνεκάλεσε το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους Ιερείς μας Περί της Αγιότητος και Περί του Αγίου Πνεύματος και της Ενότητας της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Κύριος αναφέρθηκε στην Ενότητα αυτή μέσα από την Αρχιερατική Προσευχή. Όμως σήμερα δυστυχώς, με την παραχάραξη της αγάπης και τις ανθρώπινες σκοπιμότητες συντρίβεται αυτή η Ενότητα. Ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η Ενότητα είναι το μυστικό της κάθε Επιτυχίας των πάντων παραμένοντας σταθεροί στην Ορθόδοξη Παράδοση και στην Πίστη μας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της σωστής επικοινωνίας των κληρικών με τον κόσμο και ειδικότερα με τους νέους και τα παιδιά, προτρέποντας τους να χρησιμοποιούν μέσα στις διδαχές τους τον Λόγο του Θεού και να μεταφέρουν το Μήνυμα του Ουρανού χωρίς σχεδιασμούς και επιπολαιότητες.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την προσφορά της Εκκλησίας στο Κράτος, καθώς επίσης αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, θίγοντας τα κοινωνικά και ηθικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ενώ υπογράμμισε και την αναγκαιότητα της σωστής χρήσης του διαδικτύου, πάντοτε προς όφελος του έργου που επιτελούν οι ιερείς.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ενημέρωσε τους Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, για τις επικείμενες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην επαρχία μας στην διάρκεια του καλοκαιριού, με πρώτη την Υποδοχή εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων – Λυκαβηττού την Τετάρτη 20 Ιουνίου, καθώς επίσης και την έναρξη της λειτουργίας του «Φιλοξενίου Νέων Σοχού», όπου σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, κατά την θερινή περίοδο θα φιλοξενηθούν νέοι και νέες για να περάσουν ευχάριστα και ξέγνοιαστα μερικές μέρες, μέσα από τις συνεχείς δραστηριότητες έχοντας για ακόμα μία φορά ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού, ανανέωσης και ξεκούρασης, ζώντας παράλληλα σαν μία μεγάλη οικογένεια και βιώνοντας ταυτοχρόνως το νόημα της χριστιανικής ζωής, της αγάπης προς τον Θεό και της Πατρίδος.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα λειτουργικής και διοικητικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ εν συνεχεία παρετέθη γεύμα εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ