Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:22

Η τελετή ενθρόνισης του Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 22 Απριλίου 2018, μετά το πέρας της Δοξολογίας του Όρθρου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος, η Προχείριση και η Ενθρόνιση του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Ασπρογέρακα, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ.

Στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός για την Ιερά Μονή της Μητροπόλεώς μας συμμετείχαν Καθηγούμενοι, Γερόντισσες και αντιπρόσωποι Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Όρους, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της νήσου καθώς και πλήθος πιστών που από νωρίς κατέκλεισαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Στον λόγο του ο Ηγούμενος π. Νικηφόρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πνευματικούς δεσμούς με την Ιερά Μονή και στην μακροχρόνια διακονία του εκεί, κάτω από την σκέπη της πολιούχου του νησιού Κυράς Φανερωμένης. Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε τις διοικητικές υποχρεώσεις καθώς και τις δυσκολίες που απορρέουν από την θέση του Καθηγουμένου κι ευχήθηκε στον π. Νικηφόρο καλή δύναμη στον καθημερινό αγώνα για την ομαλή λειτουργία της Ιεράς Μονής και την πνευματική καθοδήγηση της αδελφότητας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε στον νεοενθρονισθέντα Ηγούμενο ένα μπαστούνι ενώ οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών, Φίλων Αγίου Όρους και Ιεράς Μονής Φανερωμένης διάφορα άλλα συμβολικά δώρα. Ο π. Νικηφόρος με την σειρά του προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευχαριστίας, ένα σετ ομοφόρων, καθώς και άλλες ευλογίες στον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. κ. Ιωσήφ και τους υπόλοιπους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές.

Ακολούθησε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ. κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν τόσο κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, όσο και φιλοξενούμενοι πρεσβύτεροι και διάκονοι.

Τόσο την τελετή Ενθρονίσεως όσο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κάλυψε τηλεοπτικά ο Σταθμός Αχελώος, ενώ γιγαντοθόνες μετέδιδαν τα τελούμενα στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής που από νωρίς είχε κατακλείσει πλήθος ευσεβών πιστών, Λευκαδιτών και μή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα και στη συνέχεια Μοναστηριακή Τράπεζα πρός όλους τους προσκυνητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ