Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:28

Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Τύρναβο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη και η σύναξη του Αγίου Ιωάννου, του Προδρόμου και Βαπτιστού στην παλαιά και περιώνυμη ενορία του Τυρνάβου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, των αρχόντων του τόπου, του Δημάρχου Τυρνάβου και του βουλευτή Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα και πολλών πιστών χριστιανών, που εξεζήτησαν την χάρη και την ευλογία του μεγάλου Προφήτου και ασκητού, του Αγγέλου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Προδρόμου στην ζωή και τα έργα τους.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ερημική ζωή, τις πνευματικές διαστάσεις της και τις ευλογίες της, που μόνο ένας χαριτωμένος από τον Θεό άνθρωπος μπορεί να τις βιώσει, όπως έγινε με την περίπτωση του Τιμίου Προδρόμου.

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π.Γεώργιο για την πλούσια εκκλησιαστική του διακονία στην ενορία του αγίου Ιωάννου.

του Κωστή Παπαϊωάννου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ