Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 15:21

Η Σύναξη της Πορταϊτισσας στην Μετόχι της Ιβήρων στην Κηφισιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγάλη τιμή και ευλογία είχαν οι πιστοί που παραβρέθηκαν σήμερα, στο μετόχι της Ιεράς μονής Ιβήρων κάτω Κηφισιάς, όπου εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, όπως είθισται την Τρίτη της Διακαινησίμου να εορτάζεται το θαύμα της ελεύσεως της αγίας εικόνος στο Άγιον Όρος.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, ενώ τον πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο μετοχιάρης Γέροντας Γερμανός.

Στο θείο κήρυγμα ο ιεροκήρυκας, εστίασε στη θαυματουργική έλευση της εικόνας, στο μοναστήρι της ιερά μονής Ιβήρων του αγίου όρους, καθώς και την αγάπη που έχει η Παναγία προς τα παιδιά της, τους μοναχούς του αγίου όρους, και κατ’ επέκταση προς όλους των πιστούς χριστιανούς.

Ο μετοχιάρης Γέροντας Γερμανός εξήρε την αγάπη και την ευλάβεια που επιδεικνύει ο Μητροπολίτης Κύριλλος προς την Παναγία μας, και το ιερό μετόχι αυτής της Μονής Ιβήρων. Μετά το πέρας της πανηγύρεως παρετέθη κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ