Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:55

“Η συνάντηση μεταξύ των δύο προκαθημένων θα εκθέσει όσους αγωνίζονται για τη διάσπαση της Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πεποίθηση ότι “η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα βελτιώσει τις σχέσεις και θα εκθέσει εκείνους που προσπαθούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα διαιρώντας την Εκκλησία”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας π. Νικολάι Ντανιλέβιτς.

“Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα πολύ θετικό γεγονός για την Ορθοδοξία και θα χαλαρώσει τις, ήδη τεταμένες, σχέσεις ανάμεσα στο Φανάρι και τη Μόσχα, βελτιώνοντας έτσι το γενικό κλίμα στις διορθόδοξες σχέσεις” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

“Σε κάθε περίπτωση ο άμεσος διάλογος μεταξύ των δύο προκαθημένων, είναι πολύ καλύτερος από μια ανταλλαγή απρόσωπων ανακοινώσεων μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που παρατηρούμε μέχρι σήμερα”, γράφει ο ιερέας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

“Υπάρχει κοινή επιθυμία μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών “για ενότητα και εδραίωση και λύση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί”, έγραψε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ