Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:03

Η περίλαμπρη λιτανεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Ρόδου Κυρίλλου, Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Άρτης Καλλινίκου Αργολίδος Νεκταρίου και του επισκόπου Ολύμπου Κυρίλλου, βοηθού της Μητροπόλεως Ρόδου. Ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής και πρόεδρος του ΙΣΚΕ ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες της πολιτικές αρχές του τόπου καθώς κι όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Κισάμου Αμφιλόχιου έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής προς ευλογία των πιστών.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλη Σιδέρης, Φανης Σταφανόπουλος και Γιάννης Σαρρής, κα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ