Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:34

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Εσταυρωμένο Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι κατακλύστηκε ασφυκτικά από εκατοντάδες πιστούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, το καύχημα των ορθοδόξων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Μακάριος Πλαβούκος, ο οποίος τόνισε πως «ο Σταυρός του Κυρίου είναι η ουσία της ορθοδόξου πίστεως και την χριστιανικής ζωής και σημαδεύει τα παντα μέσα στην Εκκλησία του Χριστού αλλά και στην ζωή των χριστιανών».

Ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την άδεια να προεξάρχει στην σημερινή Θεία Λειτουργία και προέτρεψε τους πιστούς να βρίσκονται δίπλα στους ιερείς του ναού, π. Γεράσιμο και π. Νικόλαο και να στηρίζουν το έργο τους.

Ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Αντύπας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο και τους ιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη αλλά και όλους όσους προσήλθαν ευλαβικά και με τάξη στην Θεία Λειτουργία.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ / ORTHODOXIA.INFO

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Εικόνας της Υψώσεως, προεξάρχοντος του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία της δημοτικής αρχής της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ