Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:53

Η πανήγυρις του ιστορικού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του ιστορικού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ύδρα.

Το βράδυ της παραμονής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με την παρουσία του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου μαζί με τον Ιερό Κλήρο του νησιού. Ο Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης εκφώνησε ψυχωφελή λόγο προς το εκκλησίασμα λίγο πριν την περιφορά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της Ιεράς εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» δια μέσου των κεντρικών οδών του οικισμού, με στάσεις όπου αναπέμπονταν δεήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο. Μετά το πέρας της λιτάνευσης στην εξέδρα εμπρός από την είσοδο του Καθεδρικού Ναού στο λιμάνι της Ύδρας, τελέστηκε Αρτοκλασία, ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και στη συνέχεια έγινε η απόλυση. Αίσθηση συγκίνησης προκάλεσε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.

Εν συνεχεία εκατοντάδες κόσμου προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» που είχε τεθεί για προσκύνηση στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μαρκαντώνης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ύδρας κ. Α. Σωτηρόπουλος, Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Ύδρας, ο πρώην Δήμαρχος Πόρου Κ. Σ. Σπυρίδων, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Β’ Δ. Γιανακάκος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, η εκδότρια-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρα κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ε. Κεχαγιόγλου, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. Άγγελος Διαμαντόπουλος (του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας) και κ. Ευάγγελος Γκίκας.

Άντρες του Λιμεναρχείου Ύδρας κρατούσαν τιμητικά κατά την περιφορά την Ιερή θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» του Καθεδρικού Ναού. Επίσης η Μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας διάνθισε με υπέροχη μουσική την λιτάνευση της Ι. Εικόνας.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 κορυφώθηκε η πανήγυρις του ιστορικού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρα.

Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντάς του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου του νησιού. Μετά την απόλυση δόθηκε εόρτιο πρωινό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ