Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:22

Η πανήγυρις του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στις Αχαρνές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Διπλή εορτή η σημερινή για την Εκκλησία. Της απιστίας της καλής του Θωμά και της πίστης του Αγίου Γεωργίου, που άνοιξε τις πύλες της ψυχής τους και σκόρπισε το Φως της Αναστάσεως”.

Στη φράση αυτή περικλείεται το μήνυμα της σημερινής ομιλίας του κ. Αθηναγόρα, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του αναστημένου Χριστού ενώπιον των μαθητών του στο υπερώον. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως: “Διαπέρασε τις σφαλιστές πόρτες, για να μπορέσει να διασπάσει και τις κλειστές ψυχές των μαθητών του. Για να τους διώξει τη θλίψη και να διακηρύξουν στον έξω κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως”.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: “Για τον λόγο αυτόν δεν έκρουσε την πόρτα τη μέρα εκείνη, αλλά την παραβίασε και εισέβαλε στην καρδιά τους.”

Η πόλις των Αχαρνών πανηγυρίζει την εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, η οποία φέτος συμπίπτει με του Αγίου αποστόλου Θωμά. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από ιερείς του Ναού.

Ο Ναός κατακλύστηκε από πιστούς από τον Όρθρο, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν τη χάρη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Χτες το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως. Στον Θείο Λόγο του έκανε αναφορά, στον βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Γεωργίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ