Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:46

Η πανήγυρη των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα γιόρτασε η πόλη του Καλάμου τους πολιούχους της Αγίους Αποστόλους στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από δεκάδες κληρικούς της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας αρχιμανδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στα εμπόδια που μας δημιουργεί η τιμή στον Άγιο και η προσευχή, στο να συναντήσουμε το Θεό.

Όπως ανέφερε “Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο “η τιμή και η δόξα στον Άγιο δημιουργεί ένα βάραθρο, που μας οδηγεί σε μία αποξένωση και δε μας βοηθάει να δούμε και να αγγίξουμε το έργο των Αγίων”.

Συμπλήρωσε πως “Ο κόσμος σήμερα ζει σα να μην υπάρχει Θεός. Ακολουθεί έναν δικό του δρόμο. Ζούμε στον κόσμο, αλλά δεν ανήκουμε στον κόσμο. Καλούμαστε να εμβαθύνουμε στην πίστη μας. Ο κόσμος ζει όπως ζει σήμερα, γιατί εμείς οι Χριστιανοί δεν τον πείσαμε για την αλήθεια της πίστεως μας. Μείναμε στην επιφάνεια και όχι στην ουσία. Αυτή είναι η διαφορά των ανθρώπων από τους Αποστόλους.

Έκλεισε λέγοντας “Ο Απόστολος Παύλος ακολούθησε έμπρακτα το δρόμο του Χριστού. Τον μιμήθηκε, αγωνίστηκε μαζί του, συσταυρώθηκε. Για να έχουμε μετοχή στη δόξα Του και την Ανάστασή Του, πρέπει να τον ακολουθήσουμε στο Σταυρό. Αυτό συνιστά την πραγματική χριστιανική ζωή και όχι εκ του ασφαλούς”, τόνισε.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτάνευση ως την παραλία του Καλάμου της εικόνας των Αγίων Αποστόλων, καθώς και των Τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Στέφας ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο και τους ιερείς για την παρουσία τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούσση Θωμά, τον κ. Καλούση Γεώργιο, τον αντιδήμαρχο κ. Δέδε Κωνσταντίνο, τον κ. Δάβρη Γεώργιο, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ωρωπού και όλους τους συμμετέχοντες.

Στο Ναό οι εργασίες αποπεράτωσης και καλλωπισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στον περιβάλλοντα χώρο, όσο και στο εσωτερικό του Ναού, σαράντα χρόνια μετά από την ανέγερση του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ