Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:54

Η πανήγυρη του Αγίου Μηνά στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στο Περιστέρι, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει παρεκκλήσι επ’ ονόματι του Αγίου Μηνά.

Στο πλαίσιο της εορτής αυτής, ο ναός φιλοξενεί επίσης την κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού από την Ιερά Μονή Παναχράντου την Άνδρου, την οποία ευλαβώς μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος.

Στην πανηγυρική Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Μονής, π. Ευδοκίμου και άλλων ιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Καμπουρόπουλος ο  οποίος αναφέρθηκε στο κοινό χαρακτηριστικό των Αγίων Μηνά και Παντελεήμονα, που δεν είναι άλλο από την ομολογία της πίστης τους ενώπιον των ειδωλολατρών και των ηγεμόνων, προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να τους τιμήσουν, δια της μίμησης της βιωτής των Αγίων.

“Οι Άγιοι ως φωτεινοί φάροι στην πνευματική μας πορεία, μας καθοδηγούν και μας υποδεικνύουν που υπάρχουν γκρεμοί και ύφαλοι που μας απομακρύνουν από την αγκαλιά του Θεού. Αλλά μας υποδεικνύουν και την αλήθεια που είναι μια, ο Ιησούς Χριστός. Και οι δύο μάρτυρες, μας δείχνουν την δύναμη της μαρτυρίας. Δεν αγίασαν επειδή μαρτύρησαν, αλλά διότι η ζωή τους ήταν μια ζωή έμπρακτης μαρτυρίας χριστιανικής υπάρξεως. Αυτό που δηλαδή λείπει σήμερα από τους ανθρώπους. Δεν αρκεί μόνο η αναγραφή σε κάποιο έγγραφο της χριστιανικής μας ιδιότητας, αλλά κυρίως η έμπρακτη και έντονη μαρτυρία Χριστού στη ζωή μας.”

Έκλεισε ευχόμενος ο βίος των Αγίων να αποτελέσει παράδειγμα πορείας “για όλους εμάς που μεγαλώσαμε και μεγαλουργήσαμε με τον Χριστό, ενώ ζούμε σε μια εποχή πνευματικής αναστάτωσης, μια εποχή δημιουργίας αντιχριαστιανικών συνθηκών και πνευματικής ειδωλολατρείας με νόμους και διατάγματα που θα διώκεται ο Χριστός.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ