Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:12

Η πανήγυρη της Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν κατά την δεύτερη ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2017, επί τη Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα, ετελέσθη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, συμπαραστατούμενος από τους πατέρες της Ι. Μονής, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Την επομένη ημέρα το πρωί, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, προσήλθε στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Ιερά Πανήγυρη, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος κ. Γεώργιος Μπικάκης και αντιπροσωπεία Αξιωματικών, μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολέιου Χαλκίδος, ενώ έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.

Και τις δύο ημέρες, το πλήθος των προσκυνητών έλαβε την καθιερωμένη αρχοντική μοναστηριακή φιλοξενία, που με ευθύνη του Ηγουμένου Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, του εγκαταβιούντος στην Ι. Μονή Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, αλλά και των πολλών εθελοντών που προστρέχουν στην Ι. Μονή προετοιμάσθηκε και παρατέθηκε.

Οι Ιερές Ακολουθίες και των δύο ημερών μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ